close
България

Таксиметрови шофьори продават дрога в „Слънчев бряг”

narkotici-droga

В курорта Слънчев бряг десетки таксиметрови шофьори продават наркотици, докато возят клиентите си. Екип на NOVA тръгва по заведенията, за да провери дали мерките за сигурност са уплашили дилърите на дрога.

Жаргонът за наименованията на наркотиците не е променян от години.  Амфетаминът е „АНИ“ или „бонбони“, марихуаната се търси като „джойнт“ или „кос“.  Екипът ни се опитва да купи и от двата вида.

В няколко заведения категорично ни отказват. В една от култовите дискотеки ни казват  да изчакаме. След около 30 минути обаче ни отказват.

Опитваме да купим трева от случайно избран таксиметров шофьор. Представяме се за чужденци.  След кратък разговор си купуваме 3 грама и се разбираме на следващия ден  да ни донесе още 2.

„Има процент от таксиметровите водачи, които, маскирайки се зад тази дейност, се явяват и наркоразпространители, като последният случай е от началото на месеца, когато пълна палитра от наркотични вещества и то в доста големи количества бе установена в шофьор от Несебър“, каза Цветелина Рандева от ОДМВР – Бургас.

Командированите полицаи ще продължат с акциите по морето до края на лятото.