close
LifeStyle

Тандемът Бисерка Колевска и Свила Величкова с нови вълшебства в Сливенския куклен театър

Drakonyt (4)

На 10 ноември 2017 г. от 19.00 ч., Държавен куклен театър – Сливен ще представи новото заглавие в репертоара си – ДРАКОНЪТ. Постановката е по текст на Евгений Шварц, режисьор е Бисерка Колевска, сценографията е на Свила Величкова, а композитор е музикантът Нелко Коларов.

Участват актьорите Борис Георгиев, Вангел Апостолов, Георги Янев, Делян Кьосев, Любомир Желев, Мария Джойкева, Анна-Валерия Гостанян.

Тандемът Бисерка Колевска и Свила Величкова поднася поредната си заявка за ново хитово заглавие в репертоара на Държавен куклен театър – Сливен. След успеха на спектаклите „Любовта към трите портокала”, „Джуджето Дългоноско“ и „Огнивото“, майсторките на кукленото изкуство представят на зрителите един атрактивен и завладяващ прочит на едноименната пиесата на Евгений Шварц. Написана през 1942-1944 г., в основата на пиесата е легендата за ДРАКОНА на народите от югоизточна Азия. ДРАКОНЪТ, който не трябва да бъде победен, защото победителят сам ще се превърне в дракон.

Чрез атрактивни решения и визия, творческият екип на спектакъла провокира зрителя да се вгледа преди всичко в себе си, да се бори за мечтите и целите си, да не спира да вярва.„Спектакълът има съвременна ярка визия, въздействаща музика, добра актьорска игра и послание към вас зрителите – малки и големи. Не допускайте Драконът да открадне живота ви!“, разкрива режисьорът Бисерка Колевска.

Трима от артистите ще направят и актьорския си дебют в ДРАКОНЪТ. Георги Янев и Мария Джойкева са възпитаници на НАТФИЗ „Кр. Сарафов“, випуск 2017 на проф. Боньо Лунгов, а Вангел Апостолов е завършил актьорско майсторство за драматичен театър в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.