close
LifeStyle

Тенденциите в дамските чанти за 2022 г.

magazin-chanti

Новата 2022 година дойде и е добре да помислим с какви аксесоари да се снабдим. Чантата е много важна част от нашата визия през всички сезони и сега на хоризонта се появяват нови тенденции. Ето с кои чанти ще сте най-модерни през годината, според американския „Cosmopolitan“, цитиран от tialoto.bg.

Чанти кофи

Скъсайте с традицията! Тази година на мода са чантите със странни и необичайни форми. Например, продълговатите чанти, които напомнят формата на кофите за поливане или кошчета за боклук.

Чантите, оформени като правоъгълници или кръгли кофи ще са навсякъде през годината. С тях правите истинско впечатление и се забелязвате. Те са много стилни.

Мини чанти

Малките чанти са на мода от 2-3 години. Сега те остават хит, като става дума за наистина миниатюрни чанти, подобни на тези на куклите.

Те са идеални за партита и официални събития. Приличат на малки портмонета, в които може да съберете само парите, телефона и червилото. Избирайте малки чанти с блясък и брокат.

Чанти луна

Чантите във форма на луна/полумесец станаха хит още преди 2 години. Те продължават да са актуални и непременно трябва да се сдобиете с такъв тип чанта. Тя отново е в причудлива форма и няма как да останете незабелязани с нея.

Много е стилна, издава, че сте мистериозна и фатална жена. Подходяща за официални събития и разходки.

Огромни чанти

Интересното е, че освен мини чантите, огромните чанти, наподобяващи куфарите и саковете, също са на мода. Това е добра новина, защото в тях може да поберете всичко, което ви трябва за работа, лекции или кратко пътуване – лаптопи, книги, тетрадки, лека връхна дреха, козметика, таблет, чадър и т.н.

Големите чанти са удобни и подходящи за всекидневието. Може да си купите голяма дамска чанта с флорални мотиви за пролетта и лятото; или да заложите на класиката – черна кожена чанта.

Плетени чанти

Тези чанти също са хит от няколко години и звездите ги обожават. Плетените чанти бяха много модерни в края на 90-те и началото на века. Преди се носиха основно за плажа и пикници, но сега навлязоха в ежедневието.

Може спокойно да ходите на работа, събития и разходки с тях. Хубавото е, че те са уникални – всяка е с различен принт и така се отличавате. Освен това, издават, че сте креативна дама и са много красиви.

Чанти с тънка верижка

Чантите с верижка бяха хит и пред 2021 г., но сега има един детайл – на мода ще са само тези с много тънка верижка, които основно се премятат през рамо.

Големите и груби верижки вече не са актуални. Чантите с тънка верижка са идеални както за партита и събития, така и за разходки в парка, кафета и ресторанти.