close
Спорт

Тервел Пулев спечели бързо и третата си победа на професионалния ринг

tervel-pulev

Тервел Пулев постигна бързо и уверено третата си победа на професионалния ринг. В „Арена Армеец“ той спечели с технически нокаут срещу Якуб Войчек в третия рунд.

„Това, че съм спечелил три победи, нищо не значи. Все още не съм готов за големите битки в професионалния бокс“, каза по-малкият от братята Пулеви на ринга.

Полякът беше поканен да участва в боксовата гала преди няколко дни, след като първоначалният съперник на Тервел Пулев – Мустафа Хамиче от Франция се отказа.

Бронзовият медалист от Лондон 2012 започна мача силно и още в началото свали съперника си на земята. В целия първи рунд българинът имаше пълно превъзходство.

След това последва тактически ход и Пулев свали темпото, но продължи да е по-активен. В средата на третия рунд той направи нова серия силни удари и нокаутира Войчек.

„След първия рунд, който беше тотална доминация за мен, намалихме рязко темпото и методично човекът беше нокаутиран. Мисля, че абсолютно адекватно постъпихме в тази ситуация“, заяви Пулев.

„Еуфорията е огромна за нас, за целия щаб. Но и публиката трябва да разбере, че има правилен начин да се проведе боят. Мисля, че нещата се получиха добре за нас“, добави той. /dnevnik.bg