close
България

Технологичната компания „Скейл Фокус“ отваря офис в Бургас

1

Българската технологичната компания „Скейл Фокус“ отваря свой развоен офис в Бургас на 18 юни. Кметът Димитър Николов посрещна днес с „Добре дошли!“ нейния изпълнителния директор и съосновател Пламен Цеков и неговия екип.

Компанията е  доставчик за внедряване на ИТ услуги и иновации и  работи по модерни инженерни методи. Тази година тя ще наеме 20 служители в бургаския си офис, а бизнес планът й предвижда през 2019 г. те да станат 50.

Община Бургас установи ползотворни партньорски взаимоотношения със „Скейл Фокус“ още преди няколко години. Компанията редовно подкрепя провеждането на Хакатона с основен организатор Университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Тя се включи и в организирането на бургаския Климатон. Миналата година над 100 ИТ специалисти от „Скейл Фокус“ изпълняваха проекти в изнесен летен офис в Бизнес инкубатора. Изпълнителният директор Пламен Цеков е в настоятелството на новата Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, която ще отвори врати наесен.

За последните 6 години „Скейл Фокус“ успя да сформира екип от над 400 специалисти, да привлече над 150 клиенти и да реализира успешно 200 проекта в цял свят. Компанията се нареди сред регионалните първенци в класацията на „Делойт“ за Централна, Източна Европа и Африка и получи приз за „Най-добър работодател’2017“.