close
България

Тийн идолите Атанас Колев и Боро Първи ще пеят на откриването на Младежкия международен център в Бургас

3

Дългоочакваната церемония по откриване на Младежкия международен център в ж.к. „Меден рудник“ ще се случи на 19 декември, вторник, от 14.00 часа. На събитието ще присъстват кметът Димитър Николов, партньорите по проекта от Исландия и представители на Програмния оператор от Министерството на образованието и науката.

Гости на церемонията ще бъдат още официални лица от местни и държавни институции от Враца, Перник, Добрич, Стара Загора, Монтана и Габрово, където има изградени или в процес на изграждане младежки центрове по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“.

Денят ще е вълнуващ и изпълнен със събития. Преди официалното откриване от 11.00 часа ще се проведе Национална конференция, в която ще бъдат дискутирани перспективите и предизвикателствата пред младежките центрове в България.

В 15.00 часа в отворените пространства на Центъра ще има изложение на местни организации, ученически и студентски съвети, които ще презентират своята дейност.

Пикът на празненството ще бъде концертът на тийн идолите Атанас Колев и Боро Първи, който ще започне в 17.30 часа с изпълнения на местни изпълнители и танцови формации, сред които „Black Style“, ДЮН, Танцово студио 29, „Countdown“, Паола Йорданов, Жаклин Костадинова, Александра Иванова и Ния Стоянова.

С откриването на Центъра младежката общност в Бургас най-после ще има свое място, където да случва мечти, събития и проекти. С реализирането на този важен за града проект ще се създадат условия за развитие на неформално образование и партньорства в различни професионални сектори, а наличието на леглова база е предпоставка и за осъществяването на национални и международни младежки обмени.

*Проект № BGLD-2.001-0002 „Създаване на Младежки международен център – Бургас“ се реализира по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021.