close
LifeStyle

Това са 10 неща, които ще се случат с тялото ви, ако консумирате всеки ден рибено масло

ribeno-maslo

За хиляди хранителни добавки в днешно време се казва, че помагат за дълъг и здравословен живот, но само няколко от тях наистина вършат работа.

Рибеното масло определено е в списъка с добавки, които трябва да консумирате ежедневно, защото тялото ви ще има огромни положителни промени:

Здравето и работата на сърцето ще се подобрят и шансовете за инфаркт ще бъдат намалени.

Омега-3 мастни киселини в рибеното масло подобряват мозъчната функция и запазват концентрацията.

Консумирането на рибено масло по време на диета или хранителен режим, намалява апетита, свежда до минимум натрупването на мазнини и подобрява ефективността на упражненията.

Редовната консумация на рибено масло също има способността да подобри общото ви настроение, да увеличи желанието ви за социализация и да ви направи по-щастливи.

Маслото предпазва тялото от токсините, които влизат в него от замърсяването на въздуха. Ако го консумирате редовно, вредата, която замърсяването причинява на тялото ви, ще бъде намалена с 30-50%.

Рибеното масло също така предпазва зрението ви. То стимулира отделянето на сълзи, което е особено важно, ако не искате да имате сухота в очите.

И здравето на кожата ви ще се подобри. Омега-3 мастните киселини имат силата да регенерират клетките и така да направят кожата по-здрава и по-чиста.

Рибното масло е голям съюзник срещу депресията.

Омега-3 мастни киселини, които се намират в рибеното масло, са голяма подкрепа за бременните жени. Те подобряват здравето на плода и предпазват нервната система.

Имунната система ще бъде много по-силна и по-устойчива, ако всеки ден започвате с рибено масло./zdrave.to