close
България

Традиционен прием на кмета Николай Грозев за учители-пенсионери

DSC03542

Всяка година, в навечерието на 24-ти май, празника на славянската писменост, на българската просвета и култура, кметът на община Нова Загора Николай Грозев и неговият екип организират прием за учителите-пенсионери, за да изразят своята благодарност за просветното им апостолско дело през годините. Защото, както казва българският народ – бивш учител няма, тъй като привързаността към каузата, към идеята, остават завинаги в сърцето му.

На 17 май от 12.00 ч. учителите от третата възраст бяха посрещнати в стилно украсената зала на Клуб на дейците на културата. Музикален поздрав към всички тях отправи песенната група от Пенсионерски клуб „Яница“. Химнът „Върви, народе, възродени“ изправи всички на крака.

С поздравително слово към всички присъстващи се обърна кметът Николай Грозев.

„Няма как в ден като този, най-съкровения български празник, да не се върнем назад в спомените си за нашите учители. Те са тези, които пазят жив пламъка на просвещението, на добротата и родолюбието. Учителят е този, който държи неумелата детска ръка, за да изпише първата буква, приятел, който с безкрайно търпение и топлота помага за решаване на проблемите и отваря прозореца на познанието. Да бъдеш учител е не само професия, а мисия. И всеки ученик е посланик на просвещението. Затова нашият най-голям подарък за Вас е благодарността, нашата, на Вашите ученици, на цялото общество“ – каза г-н Грозев, като изрази почитта си за техния достойно извървян живот, за мъдростта и опита, с които те продължават да вземат дейно участие в обществения живот.

Той награди с грамота заслужилите учители за активна обществена дейност в сферата на културния живот на хората от третата възраст. Музикален поздрав към присъстващите отправиха и възпитаници на ОШИ „Илия Аврамов”.
Тържеството продължи с много настроение и веселие с песните на талантливата Соня Иванова.