close
Свят

Трима загинали и десетки ранени при железопътна катастрофа в Ню Джърси

3456

Най-малко трима души загинаха и между 75 и 100 бяха ранени в железопътна катастрофа днес на гарата в Хоубоукън, в североизточния американски щат Ню Джърси, съобщи телевизия Ен Би Си, цитирана от ТАСС.
Много от пострадалите останаха блокирани след инцидента.

По-рано друга американска телевизия, Си Ен Ен, съобщи, че към 8,30 ч. (15.30 ч. българско време) по неизвестни причини крайградски влак не намалил скоростта си при подхода към гарата. Композицията излязла от релсите с пълна скорост и се врязала в перона, разрушавайки металните колони на навеса. Кадри от вътрешността на покритата гара показаха преобърнати вагони, наглед без повреди. Част от покрива над пероните е рухнала.
Очевидец казал за излизащия в близкия град Нюарк вестник „Стар-Леджър“, че повечето пострадали са получили леки наранявания, предаде ДПА.

Асошиейтед прес цитира говорител на щатската жп администрация, според когото някои ранени са в тежко състояние.
Хоубоукън се намира на западния бряг на река Хъдсън, срещу манхатънските квартали Гринич вилидж и Челси. Гарата е на крайбрежната алея, северно от тунела „Холанд“ под реката.

Пътуващите от щата Ню Джърси за град Ню Йорк обикновено използват гарата в Хоубоукън, за да се прекачат на друг влак или на ферибот за Манхатън, посочват агенциите. /БТА