close
България

Трима пострадаха при ПТП на пътя Бургас-Варна

lineika-policiq

На 28.06. около 16.40 ч. на пътя Бургас – Варна, в района на кръстовището за с. Тънково край Слънчев бряг, е допуснат пътен инцидент между : т.а. «Форд Фиеста», със софийска регистрация, управляван от 37- годишния Т.С. от Бургас, товарен автомобил «Мерцедес Спринтер 210 Д», с бургаска регистрация, управляван от 27- годишния Г.Б. от Бургас и л.а. «Тойота Корола», с бургаска регистрация, управляван от 40- годишния Н.П. от Бургас.

От ПТП пострадали водачът на т.а. «Мерцедес Спринтер» – Г.Б. / който е транспортиран до УМБАЛ – Бургас с диагноза «фрактура на лявата феморална кост»/, спътникът му – Г.Т., 30 годишен / седящ на предната дясна седалка, прегледан и освободен за домашно лечение/ и водачът на т.а. «Форд Фиеста» – С.С., който с комоцио е транспортиран и оставен за наблюдение в УМБАЛ – Бургас. И тримата пострадали са без опасност за живота.

Най-вероятната причина за ПТП е неправилна маневра «изпреварване» в зоната на кръстовище при наличие на забранителна маркировка, предприето от водачът на т.а. «Форд Фиеста».