close
България

Трима софиянци с 24 нелегални бежанци попаднаха в полицейски капан край Карнобат

beleznici-arest

Служители от Районно управление – Карнобат са установили 24 нелегално преминали границата лица в района на село Драганци, съобщиха от бургаската полиция. Около 1.30 часа полицаите от Карнобат с помощта на служители от сектор „Специализирани полицейски сили“ при ОДМВР – Бургас са спрели три автомобила за проверка. В единия от тях – „Опел Вектра“, с врачанска регистрация, управляван от 32-годишния А. Б. от София, са открити 8 нелегално преминали границата на България, които са се самоопределили като граждани на Афганистан.

В лек автомобил „Сузуки Витара X l7“, със старозагорска регистрация, управляван от 29-годишната А. Г. от София, с който се придвижвал и 29-годишния В. Х. от София, са открити 8 нелегални, които са се самоопределили като граждани на Афганистан.

В „Сеат Кордоба“, с кюстендилска регистрация, управляван от 40-годишния П. Р. от София, служителите на реда са намерили отново осем бежанци, които се определили като афганистанци.

Всички български граждани и нелегалните мигранти са задържани за срок от 24 часа. По случая в Районно управление – Карнобат е образувано досъдебно производство. /БЛИЦ