close
LifeStyle

Три алтернативни употреби на алое вера

aloe-vera

Алое вера е доказано ефикасно натурално средство за справяне с редица здравословни проблеми. Знаем, че алоето е един от най-добрите начини за справяне със слънчево или топлинно изгаряне. Това чудно растение обаче има и други ползи, от които можем да се възползваме.

Алое като успокояващ балсам за коса
Ако косата ви се нуждае от дълбока хидратация, алое вера е решението. Гелът от алое е много богат на естествени течности, минерали и незаменими антиоксиданти. Те подхранват скалпа в дълбочина, стимулират растежа, правят косъма жив и лъскав и подхранват корена на косъма. В допълнение алое ще ви отърве и от пърхота.

Нежно отстранява грима
Можете изцяло да замените тоалетното мляко и мицеларната вода с натурален гел от алое вера. Той отстранява грима, премахва натрупаната мръсотия в дълбочина като едновременно с това хидратира нежната кожа и я подхранва.

Като натурален гел за коса
Известно е, че гелът за коса е продукт с множество вредни влияния върху кожата на главата и косата. При продължителна употреба токсичните съставки в него могат да предизвикат дори косопад.

Заменете фабричния гел с природен гел от алое вера. Той има сходни свойства. Нежен е, не втвърдява косата, но я фиксира достатъчно, за да запазите прическата си през деня. Гелът от алое вера дава гъвкавост на косъма като най-важното е, че я подхранва и овлажнява. /az-jenata.bg