close
България

Три случая на блъснати пешеходци в Бургаско

peshehodna-pyteka

На 10.01.т.г. около 06.50 ч. на кръстовище в поморийското село Горица, л.а. «Фолксваген Венто», с бургаска регистрация, управляван от 18- годишен мъж от с. Горица блъска движещата се в дясна половина на пътното платно 61-годишна пешеходка от селото, която с мозъчно сътресение, без опасност за живота, е настанена за лечение в отделение «Неврохиругия» към УМБАЛ – Бургас.

На 10.01.т.г. около 07.02 ч. на бургаския булевард «Захари Стоянов» до дом № 62,лек автомобил «Рено Клио», с пазарджишка регистрация, управляван от 70-годишен бургазлия, отнема предимството и блъска пресичащото по пешеходна пътека 15-годишно момиче от Бургас, което с контузия на левия крак, е прегледано в болница «Бургасмед» и освободено за домашно лечение, без опасност за живота.

На 10.01.т.г. около 07.29 ч. на бургаския булевард «Тракия» до бл. 46 в посока бул. «Янко Комитов», автобус «Фолксваген Крафтер», с бургаска регистрация, управляван от 59- годишен бургазлия, движейки се с несъобразена с пътните и метеорологичните условия скорост / валеж от дъжд/, блъска неправилно пресичащ пътното платно 64-годишен пешеходец от Бургас, който с контузия на главата, е настанен за лечение в отделение «Неврохирургия» към УМБАЛ – Бургас, без опасност за живота.