close
LifeStyle

Три съвета за красива кожа

krasiva-koja

 

Снегът и студеното време си отиват, но следите от зимата остават върху телата ни и, честно казано, не изглеждат никак секси.

Отпуснатите мускули се стягат, при това в съвсем кратки срокове – на ръцете с упражнения с гирички, на краката – с лек джогинг, ако, разбира се, не сте редовни посетители на фитнеса.

Основните проблеми обаче са свързани с вида на кожата – след няколкото студени месеца тя е предимно суха, бледа и под нея прозират капиляри. Естествено, невинаги е така и това са дребни недостатъци, но не можем да се примирим с тях, затова ето три добри съвета, за да не се притеснявате от разголването в леглото, в басейна, в сауната…

Груба кожа

Налага се да я отстраните. С плътна мрежеста гъба за баня и ексфолиант обтрийте сухите участъци, когато вземате вана или душ. Следващата стъпка е използване на подходящи гелове за баня с подхранващи съставки и овлажняващи масла за след къпане. Вземете си и подходящ крем за омекотяване с пшеничен зародиш или уреа, които помагат за задържането на влагата в кожата. За загрубелите участъци на лактите и колената използвайте крем с дълготрайно действие. Не стойте дълго под душа и не се къпете всеки ден, защото прекаленият контакт с водата разрушава естествения фин филм с естествена защита на кожата и изсушава.

Сухи ходила

Редовният педикюр решава проблема, а ако нямате възможност да ходите по-често от веднъж месечно, вземете следните мерки у дома:

– Натопете краката в топла вана за 10-ина минути, отстранете мъртвата кожа на петите с пемза и ексфолиант, изплакнете, подсушете много добре и масажирайте с крем с уреа или карите.

Прозиращи капиляри

Не сме фенове на бронзантите, но те са вариант, защото намаляват силния контраст. Друго решение е нанасянето на коректор върху участъците, в които се виждат червени капиляри и вените, а за специализирана козметика се консултирайте с дерматолог.