close
България

Туристическите автобуси през лятото в Бургас ще престояват до 15 минути

3

Преди началото на новия летен сеозн кметът Димитър Николов издаде заповед, която регламентира местата и времето за престой на туристическите автобуси през настоящия летен сезон в Бургас.  Това се прави, за да не се получават задръствания на улиците и да не се нарушава графикът на градския транспорт през лятото.

Туристическите автобуси, влизащи в град Бургас с цел шопинг турове, посещение на музеи, галерии и други туристически пътувания, ще могат да престояват не повече от 15 минути при пристигане — за слизане на пътниците и 15 минути при заминаване — за качване на пътниците.

Местата, на които това ще става са:

– бул. „Стефан Стамболов“, в джоба пред Бургаски свободен  университет — 1 автобусно място;

– бул. „24-ти Пехотен Черноморски полк“, в района на Експозиционен център „Флора“ ( в двете посоки) — 1 автобусно място;

– ул. „Александър Батенберг”, в посока хотел „Приморец”, след бариерата на пристанище Бургас — 1 автобусно място.

Определените със заповедта места за престой ще бъдат сигнализирани със съответната вертикална и хоризонтална маркировка, съгласно Закона за движението по пътищата, а след разтоварване на пътниците, автобусите ще се насочват за престой на охраняем общински  паркинг  зад  ДКЦ ІІ (Трета поликлиника), с адрес: гр. Бургас ул. „Ген. Гурко“ № 62.

Забранява се и движението на автобуси, изпълняващи случайни превози, в BUS-лентите, както спирането и престоя на автобусни спирки по маршрутите на вътрешноградския транспорт.