close
България

Турнето “Метъл за смет“ стига до Бургас утре

metyl-za-smet

Тази седмица се провежда третото издание на турнето „Метъл за Смет“, което се превръща в традиция за група GRIMAZE. То минава през седем града, един от които Бургас, и включва концерти и събития за почистване на отпадъци.

Идеята за турнетата тръгва от инициативата „Да Живеем в Чистота“, която GRIMAZE започват като страничка във фейсбук. Там качват снимки от почиствания, които правят, пътувайки като група. Постепенно стотици други хора започват да пращат собствени снимки, инициативата събира над 7000 последователи и успява да изчисти над 280 000 литра отпадъци от природата. В един момент идеята за турнетата „МЕТЪЛ ЗА СМЕТ“ идва натурално, защото хората, които подкрепят инициативата, започват да пращат запитвания за организирани съвместни почиствания.

Ето информация за събитието в Бургас:

– 12.10 – Концерт в БАР БЕЗ ИМЕ – Бургас от 22:00, заедно с Infected Rain

– 13.10 – Почистване от 12:00 на плажната ивица, започваща от Сакса Бийч в посока Солниците. Среща на паркинга на Капаните в 12:00.

Входът към концертите е дарение на стойност 5лв., като приходите се ползват за развитие на „Да Живеем в Чистота“, консумативи за почистване, пътни и спане. От GRIMAZE осигуряват чували и ръкавици за почистване + „брутален метъл, който кънти от буса“, така че вие просто трябва да се включите с усмивка и желание.

„Човек е това, което оставя след себе си“.