close
България

Убиецът на Симона от Сливен си посегна за четвърти път!

simona-sliven

Убиецът на 15-годишната Симона Великова от Сливен е направил опит да се самоубие в бургаския затвор. 29-годишният Димитър Иванов се е нагълтал с лекарства, но след тридневно лечение в МБАЛ Бургас е бил спасен. Това съобщава „24 часа”.

Инцидентът е станал на 16 януари. Димитър е изписан и върнат в затвора на 19-ти, разкриха осведомени. От управата на затвора потвърдиха за инцидента, но без да коментират подробности. Според отлично информирани осъденият за жестокото деяние се е снабдил с 15 броя хапчета „лепонекс“ – медикамент, с който се лекува шизофрения и който може да бъде изключително опасен при неконтролиран прием. „Още с поемането на защитата на Димитър предупредих ръководството на затвора, че е лабилен психически. Той трябва да се лекува“, сподели бургаската адвокатка Ваня Радиева, която отскоро е служебен защитник на Димитър.

Тровенето с хапчета в затвора е четвърти опит на сливналията да сложи край на живота си. Още при първия разрив със Симона, в която той бил лудо влюбен, Димитър пробвал да се самоубие с растителна отрова. В деня на убийството 5 ноември 2015 г., Димитър налапа дулото на газовия си пистолет, но травмите не се оказаха животозастрашаващи. По непотвърдена информация той е посегнал на живота си и докато е бил в болницата в Сливен няколко дни след убийството. През декември м.г.

Димитър Иванов обжалва 30-годишната си присъда пред Бургаския апелативен съд, по делото все още няма решение. Иванов бе осъден по реда на съкратеното съдебно следствие, след като се призна за виновен и прие всички факти и обстоятелства по делото. 15-годишната Симона Великова бе намушкана на стълбите пред входа на търговската гимназия, в която учела. Тогава Димитър рани още двама души – училищният психолог Султанова и Красимир Митков, приятел на Симона, когото тя повикала да я защити. /БЛИЦ