close
България

Увеличаване броя на полицаите поискаха общинските съветници в Нова Загора

obstshinski-syvet-nova-zagora

Мерки срещу зачестилите случаи на агресия и хулигански прояви на лица с малцинствен произход поискаха общинските съветници от Нова Загора.

Общинският съвет прие обръщение – искане до Министъра на вътрешните работи и Областния управителна Сливен за засилване на контрола и предприемане на адекватни действия. В него те  призовават за своевременно заемане на незаетите длъжности в щатното разписание и увеличаване броя на служителите  в РУ „Полиция” – Нова Загора, за да бъде увеличен броя на полицейските патрули през тъмната част на денонощието в общината.

На заседанието днес присъства майката на нападнатото момче Йовка Илчева, негови приятели и близки.

Припомням на 16 юли докато 17- годишният младеж е изпращал  приятелката си е бил спрян от компания, която първо ги попитали колко е часът, а след това поискали цигара. След отказ на двамата, групата младежи са тръгнали след тях и в гръб нападнали младежа с остър предмет. Нападнатото момче е с мозъчно сътресение и пукната глава. По случая е образувано бързо производство, съобщи за Дарик говорителят на Окръжна прокуратура Сливен Руси Русев и уточни, че до седмица ще бъде внесен обвинителен акт. Обвинението е за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Извършителят е непълнолетен и неосъждан, уточни още прокурор Русев.

За събота, 22 юли е организиран и протест срещу насилието. Той не е с цел предизвикване на етническо напрежение, а да се  даде достатъчна видимост на проблема. Началото на протеста е 17.30 часа пред сградата на общината. /dariknews.bg