close
България

Увеличиха присъдата на Ремзи Мустафа, убил с камък пенсионер

syd

След внесен протест на Окръжна прокуратура –Бургас, Апелативният съд в града увеличи ефективното наказание на Ремзи Мустафа до максимално възможния размер от 13г. и 4м. Припомняме, че първата съдебна инстанция наложи наказание от 11г. и 8м. на подсъдимия, като делото бе разгледано по реда на съкратеното следствие, а решението бе протестирано от Прокуратурата.

Ремзи Мустафа е признат за виновен в това, че на 10.03.2016год., в местността „Миризливата чешма”, на около 7 километра от гр.Айтос, умишлено умъртвил Хака Х., нанасяйки му множество удари с камък в областта на главата, в резултат на което причинил на пострадалия мозъчно сътресение, довело до тежък и необратим мозъчен оток, от който последвала смъртта му, като убийството е извършено с особена жестокост и при условията на опасен рецидив – престъпление по чл. 116, ал.1, т.6, предложение последно и т.12, предложение първо, вр. чл. 115, вр. чл.29, ал.1, б. ”а” и б. ”б” от НК, съобщиха от прокуратурата.

Ремзи М.е извършил престъплението докато е бил в отпуск, който му е бил даден от Затвора в гр. Варна, където е търпял друго ефективно наказание „лишаване от свобода“.

Решението на Апелативен съд – Бургас подлежи на обжалване пред ВКС София.