close
България

Удължават оградата по границата с Турция

ograda-balgaro-turska-granica

Налага се корекция на изграждащото се трасе на защитното съоръжение по границата с Турция на територията на област Хасково, обяви областният управител Минко Ангелов, цитиран от БТА .

По думите му то ще бъде удължено с между 1 и 1,8 километра. За допълнителния участък ще бъде искано финансиране, допълва той.

Ангелов твърди, че корекцията е необходима заради изключително проблемния и скалист терен по поречието на Тунджа, който трябва да бъде заобиколен.

Преодоляно е същественото забавяне на строителството на оградата, което според изпълнителите на обекта се е дължало на тежката зима, посочва още Ангелов.

Областният управител коментира, че строителите ще бъдат задължени да изготвят седмични графици за напредъка по разделеното на четири 12-километрово трасе, с което теленото съоръжение ще бъде изцяло завършено на територията на област Хасково.

Приключването на монтажите трябва да завърши на 31 май. Ангелов информира още, че 9,5 км от участъците са напълно готови за поставянето на оградата, която вече е монтирана върху 15% от дължината на целия участък.