close
Спорт

УЕФА отряза ЦСКА от участие в евротурнирите за 2 години

cska

Лоша новина от УЕФА за най-титулувания български отбор ЦСКА попари милионите му привърженици. Попарването идва само часове, след като „червените“ разбиха „Левски“ с 3:0. От УЕФА пристигна писмо, в което се казва, че УЕФА няма да лицензира „армейците“ за евротурнирите, въпреки усилията на БФС това да се случи.

Наказанието е за срок от две години. Месеци наред футболната ни централа настояваше пред УЕФА да лицензира ЦСКА за европейските клубни турнири. Явно от УЕФА, обаче са на друго мнение.

Ето и текста на писмото на УЕФА: УЕФА реши да отхвърли искането за изключение, отправено от Българския футболен съюз (БФС) във връзка с допустимостта на ПФК ЦСКА-София да участва в състезанията си. Това решение е взето в съответствие с член 12, параграфи 2 и 3 (Определяне на кандидата за лиценз и правило от три години) на Управителния орган на УЕФА за клубните лицензи и финансовите правила за честна игра (CL & FFP).

Българската футболна асоциация (БФС), чрез своя президент Борислав Михайлов, подаде заявление за изключение от УЕФА на 12 май 2017 г. и полага всички усилия да сътрудничи и да убеди организацията, че това искане е основателно. Въпреки това, след внимателна преценка, УЕФА стигна до заключението, че ПФК ЦСКА-София, след промените в правната си структура през юни 2016 г., е в противоречие с член 12 от CL & FFP и „тригодишното правило“.

В резултат на това ПФК ЦСКА-София може да не кандидатства за лиценз на УЕФА за клубни състезания на УЕФА за следващите два сезона (2017/18 и 2018/19).