close
България

УМБАЛ Бургас модернизира най-голямата зала в Реанимация

bolnica-burgas

УМБАЛ Бургас напълно модернизира най-голямата зала в Отделението по анестезиология и интензивно лечение (Реанимация), в което се полагат грижи за най-тежките случаи.  Изцяло обновена е първа зала, в която има 8 легла.

„Въведохме мониторна система с wireless връзка, която позволява наблюдението на жизнените показатели на пациентите да става от един медицински пост, който разбира се е разположен в залата. Отделно има и  паник система, която позволява на наблюдаващия лекар при спешност да натискане бутон  на леглото на пациента и да събере целия екип за секунди”, заяви д-р Антон Григоров, който е началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ Бургас.

Всичко в залата е ново – от кислородната инсталация, до подовата настилка и обзавеждането. Скоро  се очаква  ремонт и на другите зали в Реанимация, който ще бъде извършен със средства на Министерството на здравеопазването.

Обновяването на най-голямата зала в отделението, което поема пациентите в критично състояние, е поредната стъпка към подобряване на условията в болницата, предприета от ръководството в лицето на изпълнителния директор д-р Мирослав Обрейков.

Снимки: УМБАЛ Бургас