close
България

Ути Бъчваров готви на празника на Камено

uti-bachvarov

Фестивал на домашната гозба за всички смелчаци, които искат да покажат своите кулинарни умения, организира Община Камено.

Домашни баници, сладки, местни ястия ще бъдат едни от малкото възможности, които желаещите могат да донесат на площада пред Общината на 6 май от 11 часа. Ограничения в избраните ястия от кандидатите няма. Те ще бъдат оценени не от кой да е, а от известния кулинарен водещ Ути Бъчваров.

Много награди и персонални изненади от обичания от всички Ути очакват кандидатите. Записванията за Фестивала на домашната гозба ще стават в местното читалище „Просвета-1927 г.” при Димитринка Бакалова – тел. 0893 62 67 10.  Ути Бъчваров също така кани всички жители на общината на празничен курбан.

Събитието е част от богата програма на Община Камено по повод празника на града – 6 май, Гергьовден.

Празненствата започват още на 5-ти май с концерт програма със  Стефан Диомов и „Петте сезона”, както и изпълнения на танцовите групи към читалище „Просвета”, Огнено Шоу Дивинитас,  фолклорен клуб „Кайлии” и народната певица Сашка Александрова. Вечерта ще завърши с празнично хоро и заря.

На 6-ти май от 8.30  часа  започва Божествена света литургия  –в църковния храм „Свети Георги Победоносец”, от 10.00 часа – Тържествен водоствет , а малко по-късно изпълнение на хор „Родна Песен”.

От 10.00 часа за младежите ще има надпревара с велосипеди, а от 10.30 – анимация на площада за най-малките жители на Камено.

В 15.00 часа започват традиционните борби.