close
България

Ученик от Сливен твърди, че е бит при разпит в полицията

bito-dete

13-годишен ученик от Сливен твърди, че е бит при разпит в полицията. Униформените искали да признае, че е откраднал чанта от възрастна жена. Родителите на момчето са наели адвокат и ще съдят полицаите.

Детето и майка му твърдят, че вчера е взето от вкъщи с две патрулки.

Полицаите са го извикали като свидетел, който става по предния ден. Пред хранителен магазин възрастна жена е била обрана, като й е взета чантата. Минути преди това момчето и друг негов приятел са били там и търсили на пътя някакви стотинки, а камерите са ги заснели.

Момчето твърди, че е било в полицията 2 часа, майка му го е чакала отвън, тъй като не са я пуснали вътре.

През това време първо са го разпитвали двама униформени, след това е вкаран в някаква по-малка стаичка, където човек без униформа, цивилен служител на полицията, е започнал да го бие и е искал да признае, че е откраднал чантата на жената.

Димитър Величков, началник на районното в Сливен, съобщи за bTV, че в полицейското управление е получен сигнал за извършен грабеж на възрастна жена, 82-годишна, която е нападната от две неизвестни лица в кв. „Комлука”.

В резултат на издирвателни мероприятия на служителите и от проведените разговори с жената, която е описала извършителите и проверката на видеонаблюдението в района, са стигнали до момчето.

„На записите се виждат две непълнолетни лица, отговарящи на описанието, което дава жената.

13-годишното дете, заедно с майката, е поканено в участък „Надежда”, където в присъствие на ДПС и родител са извършени действия за установяване евентуално на неговата съпричастност към грабежа.

Във връзка с твърдението на родителите, че е бито – със заповед на директора на Областната дирекция е разпоредена дисциплинарна проверка и когато приключи материалите ще бъдат докладвани в прокуратурата“, съобщи началникът на районното управление в Сливен.

Законовият срок е 30-дневен и ще се постараем по най-бързия начин да приключим нещата, допълни Димитър Величков. /bTV