close
България

Ученици от гимназията по икономика се запознаха с дейността на Община Сливен

DSC_9769

Kметът Стефан Радев и заместник-кметът Пепа Чиликова се срещнаха с ученици от Професионална гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“. Събитието беше предвидено в програмата на проекта „Твоят час“, по който работи учебното заведение.

Целта на срещата беше учениците от 10 и 11 клас, които членуват в клуб „Моята община“,  да се запознаят с функциите, задачите и отговорностите на кмета и взаимоотношенията на администрацията с другите сектори.

„Надявам се тази среща да Ви хареса,  да получите информацията, която Ви интересува, и да получите отговори на въпроси, които Ви вълнуват. Вие, като млади хора, е добре да проявявате любопитство и да се интересувате как функционират структурите и как се управлява една община“, заяви Стефан Радев. Той поздрави ръководството на гимназията за работата по проекти, чрез които учениците участват в различни дейности, обогатяващи знанията им и ги прави съпричастни към случващото се в града.

След срещата днес, която се състоя в зала 105 в общинска администрация, на учениците следващата седмица предстои публична изява „Общинар за един ден“. В сградата на учебното заведение ще се проведе импровизирана сесия на Общински съвет.