close
България

Ученици от село Тополчане премериха сили в състезание под мотото „Спорт за всички”

4 (3)

Събитието е организирано от Главна дирекция „Национална полиция”, Областна дирекция на МВР в Сливен и ОУ „Паисий Хилендарски“ в село Тополчане

Основно училище „Паисий Хилендарски“ в село Тополчане стана домакин на събитие по проект „Подобряване на координацията и диалога между полицията и ромското общество”, финансиран по програма „Вътрешни работи“ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 година. Главна дирекция „Национална полиция” е бенефициент в предвидената по проекта дейност „Организиране и провеждане на съвместни местни форуми с деца и техните родители за преодоляване на антиромските стериотипи”. В изпълнение на проекта състезания под мотото „Спорт за всички“ се провеждат в цялата страна. Вчера Областната дирекция на МВР в Сливен, в партньорство с ръководството на на ОУ „Паисий Хилендарски” – с. Тополчане организираха състезания и празник с ученици и родители.

Господин Николай Калчев директор на училището откри празника и поздрави участниците и гостите. Пожела успех на състезателите и ги прикани към толерантност по време на игрите.

Освен състезанията в празника се включиха млади таланти, възпитаници на училището, с артистична програма, изпъстрена с богата палитра от народни танци и забавни игри.

Официални гости и жури на мероприятието бяха Станислав Банов полицейски инспектор в Главна дирекция „Национална полиция”, комисар Димитър Кикьов началник отдел „Охранителна полиция” при ОДМВР – Сливен, старши инспектор Панайот Хаджирусев началник група „Патрулно-постова дейност” при РУ- Сливен, инспектор Емил Николов инспектор в група „Борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните“ и Ленко Кренчев старши инспектор по математика в РУО-Сливен.

В състезанието взеха участие 60 състезатели – ученици от IV –ти клас на ОУ „Паисий Хилендарски”, които бяха разделени на три отбора: „Туида”, „Сини камъни”, „Авли”. След оспорвана надпревара журито единодушно присъди три първи места на отборите. Участниците бяха наградени с купи и медали, бяха им раздадени лакомства, шапки, тениски фланелки, осигурени от фирма „360 Консулт” ЕООД.

Благодарение на отличната организация от страна на ОУ „Паисий Хилендарски” и целия екип денят се превърна в незабравим празник за децата. Бе постигната основната цел на проекта- чрез забавни игри и спорт да се изгради довери, толерантност и приятелство между ученици, родители и учители.