close
България

Ученици от спортното училище в Сливен получиха европейски сертификати за практика в Италия

sertifikat

Кметът на Сливен Стефан Радев връчи на ученици от спортното училище „Димитър Рохов“ европейски сертификати, удостоверяващи тяхната практика в Италия по проект „Спортът е моята бъдеща професия“ по образователната програма „Еразъм +“ на Европейския съюз. В партньорство с Асоциация „Луче“ от град Вазере – Италия от 23 април до 12 май тази година ученици и учители от спортовете джудо и футбол бяха на практика по професията „помощник-треньор“ в град Сесто Календе и Кастелето, провеждаха лекционни и практически тренировъчни занятия с хора с увреждания, участваха в спортни състезания и контролни срещи, реализираха богата културна програма във Венеция и Милано.

Във връзка с успешното приключване на дейностите, получената висока оценка от партньорските италиански спортни клубове по футбол и джудо, както и отправените предложения към сливенското училище за съвместна работа в областта на спорта, тържествено бяха връчени „Европас“ сертификатите на 15 ученици и двама учители, представили достойно нашия град в Италия.

Получените сертификатите на учениците дават възможност да работят по специалността „помощник-треньор“ във всяка европейска държава. Те получиха и сертификат за преминат курс по италиански език.

Кметът Стефан Радев поздрави учениците и преподавателите за добрите отзиви за Сливен след тяхното представяне. „Поздравления и за ръководството на училището за това, че освен с учебната работа, намира сили и енергия да се занимава с други проекти. Това е възможност най-вече за учениците да се докоснат до друга култура и техни връстници и в същото време да видят, че по нищо не отстъпваме на държави като Италия“, коментира той. Кметът пожела на учениците много успехи и възможности, чрез които да прославят Сливен и България по света.