close
България

Ученички от ОУ „Ел. Багряна“ се завърнаха със златни медали от престижно състезание по акробатика

1

Ученички от ОУ „Елисавета Багряна“- Сливен се завърнаха с пет златни медала от Международен турнир по акробатика в град Майнц, Германия. Това са Петя Георгиева от 3. „б“ клас и Анна Василева от 3. „в“ клас. Те се състезават за СК Акробатика „Георги Данчев“, с треньор Виолета Бинева, съобщават от училището.

Три златни медала спечели Петя Георгиева. Нейни партньорки в надпреварата бяха Маринела Иванова и Гергана Калчева. Момичетата се състезаваха във възрастова група 11-16 години и пребориха сили с 10 тройки от Германия, Италия, Молдова и Англия. В балансовата комбинация те получиха оценка от 24.850 т, която им донесе победата и се окичиха със златото.

Анна Василева и нейните партньорки Памела Панайотова и Ивета Кирова, във вид женска тройка 7-15 години, се класираха на първо място и взеха златните медали в темпова и балансова комбинация. Радостта от медалите не беше единствена. Те имаха и специална награда за най-висок резултат от всички състезатели в категория 7-15 години. Купите отидоха при женска тройка Памела, Ивета и Анна, а златният медал при тяхната треньорка Виолета Бинева.

Международният турнир по акробатика се проведе от 12 до 14 октомври. Участие взеха състезатели от България, Германия, Италия, Англия, Молдова и Австрия.

Общо медалите са СК Акробатика „Стефан Данчев“ са 18.

Снимки: ОУ „Елисавета Багряна“