close
България

Фиш за над 1000 лева за шофьор, карал със 167 км/ч

kat

Фиш за над 1000 лева за шофьор заради превишена скорост, съобщава Дарик. Близо до бензиностанция край Смядово, където ограничението на скоростта е 60 км/ час, е бил засечен водач на лек автомобил с ямболска регистрация, който преминал през участъка с превишение от 107 км/ час.

За нарушението си водачът ще получи електронен фиш на стойност 1150 лева. Общо 137 нарушения на скоростните режими са установени за малко повече от час близо до село Развигорово на 5 май. Голяма част от водачите са се движили с превишение между 30 и 40 км/ час над максимално позволената. При проверките са съставени 6 акта за установени нарушения, съставени са и 9 глоби с фиш.

Нарушенията са били заради липсваща застраховка „Гражданска отговорност“, неползване на детско столче в автомобила, водачи, които не ползват обезопасителни колани, наложени са глоби и на пътници без колани. Установен бил и технически неизправен автомобил, който се движил със спукано предно стъкло. Засилените мерки по пътищата в областта продължават и в последния почивен ден.