close
Свят

Френската полиция застреля нападателя от Страсбург

strasburg

Атентаторът от Коледния базар в Страсбург Шериф Шекат е застрелян от полицията, съобщиха два полицейски източника и телевизия Бе Еф Ем, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Шекат е убит в южния квартал на Страсбург Нойдорф, където вчера вечерта започна полицейска операция. Той е стрелял по полицаи, които са отвърнали на огъня и са го застреляли.

„В 21.00 ч. полицията отиде да арестува лице, отговарящо на описанието на заподозрения. Той отвърна с огън, след което беше неутрализиран. Информирах президента. Мислите ми са със загиналите и ранените“, докладва за акцията вътрешният министър на Франция Кристоф Кастанер.

Във вторник вечерта 29-годишният жител на Страсбург откри огън в Коледния базар в центъра на града. След това той влезе в престрелка с полицията, но успя да се укрие. При нападението загинаха трима души, а 14 бяха ранени ранени.

В издирването на Шекат участваха над 700 служители на правоохранителните органи. При спецоперация в сряда бяха задържани близките роднини на престъпника – родителите и двамата му братя. /dariknews.bg