close
България

Хванаха ало-измамници след сигнал на банкови служители

alo-izmamnici

В Първо Районно управление – Бургас е получено съобщение от служител в банка „ДСК“, че в клона на банката, разположен на ул. „Васил Априлов“ се намира жена, желаеща да изтегли голяма парична сума. След проведени разговори със 71-годишната бургазлийка, живееща в ж.к. „Изгрев“, е констатирано, че спрямо нея се осъществява телефона измама.

Полицейските служители предприели оперативно-издирвателни и заградителни мероприятия около домашния адрес на бургазлийката, която следвайки указанията по мобилния си телефон, изхвърлила плик с парична сума през терасата на жилището си. В момента на прибирането на плика, служителите от Първо Районно управление – Бургас задържали криминално проявения В.П., 30-годишен от Свищов. В резултат на съвместните действия на служители от Първо и Пето Районни управление – Бургас, отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас и служители от ОДМВР – Стара Загора са установени и задържани съпричастните към извършеното престъпление криминално проявени мъже: В.Ф., 49-годишен от Свищов и Д.П. на 23 години, придвижващи се с лек автомобил „Алфа Ромео“, с великотърновска регистрация.

Двамата мъже са задържани в Гурково, обл. Стара Загора. При проведените допълнителни полицейски действия е установено, че по разследването е установено, че 71-годишната бургазлийка първоначално е заблудена по класическата схема „пострадал роднина“, а след това многократно е била заплашвана по телефона, като в периода от 15.12.2016 г. до 12.01.т.г. предала на Д.П. /пускайки в торби или пликове през терасата на дома си/ общата сума от 32 000 лв.

На В.П. е повдигнато обвинение, като е задържан за срок до 72 часа. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на задържаните мъже продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.