close
България

Хванаха дрогирани шофьори в Сливенско

test-narkotici

Двама водачи, употребили наркотични вещества, са установени от полицейски служители при ежедневния контрол по пътна безопасност. На 8 януари, в 22,00 часа, на бул.“Банско шосе“, е извършена проверка на лек автомобил „Мерцедес“, управляван от водач на 19 години от село Калояново. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Водачът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.
28-годишен водач на лек автомобил „БМВ“ е хванат да управлява след употреба на наркотици в сливенския квартал „Сини камъни“. Проверката е извършена на 9 януари в 02,10 часа. Пробата с техническо средство е дала положителен резултат. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Двама водачи, употребили наркотици, са установени от полицейски служители на РУ-Нова Загора при извършване на патрулна дейност. На 7 януари в 07,30 часа е извършена проверка на 30-годишен мъж от село Загорци, водач на лек автомобил „БМВ Х3“. Пробата за употреба на наркотични вещества е дала положителен резултат. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

На 8 януари в 09,50 часа е спрян за проверка лек автомобил „БМВ Х5“, управляван от водач на 36 години от град Варна. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.