close
България

Хванаха дрогирани шофьори в Сливенско

kat

За времето от 5 до 7 октомври на територията на ОДМВР-Сливен са установени водачи, употребили наркотични вещества и управление на нерегистрирани превозни средства. На 5 октомври, около 22,30 часа, автопатрулен екип на РУ-Нова Загора, на пътя за село Кортен, спира за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 25-годишния И.А. от град Нова Загора. Полицейските служители установяват, че И.А. управлява под въздействието на наркотични вещества – метамфетамин и амфетамин. Образувано е досъдебно производство.

На 6 октомври в град Нова Загора е спрян за проверка лек автомобил „Опел“, управляван от 22-годишна жена от село Стоил войвода. При проверката за употреба на наркотични вещества тя е показала положителна проба за марихуана. Образувано е бързо производство.

29-годишният В.М. от град Казанлък е хванат да управлява лек автомобил „БМВ“ в град Твърдица, след употреба на наркотични вещества- амфетамин. В РУ-Твърдица е започнато бързо производство.

На 6 октомври в град Сливен на улица „Йосиф Щросмайер“ е спрян за проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от 29-годишния С.С. от град Сливен. Той е управлявал след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин.

37-годишният С.Т. от град Сливен е хванат да управлява лек автомобил „Опел“ след употреба на упойващо вещество- бензодиазепин. По случая е образувано бързо производство.

На 7 октомври, около 15,10 часа,  в град Кермен  е извършена проверка на мотоциклет „Симсон“, без регистрационни табели, управляван от 24-годишния П.Г. от същия град. Мотоциклетът не е регистриран по надлежния ред. Започнато е бързо производство.

Притежаване на наркотици са установили служители на група “Охрана на обществения ред“ през почивните дни. В хода на засилените мерки по противодействие на разпространението и употребата на наркотични вещества са извършени провери в заведения и игрални зали в град Сливен. На 5 октомври е задържан 26-годишният П.Д., след като в него е намерен плик, съдържащ бяло прахообразно вещество, което на полевия тест е реагирало на метамфетамин -пико. На 6 октомври в РУ-Сливен е започнато досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че  на ул.“Йосиф Щросмайер“ са иззети  високорискови наркотични вещества – метамфетамин.