close
България

Хванаха дрогирани шофьори зад волана в Бургаско

test-narkotici

На 12.06. около 02.40 ч. в района пред хотел «Ирис» в Слънчев бряг, служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка л.а. «Ауди А 3», с варненска регистрация, управляван от 20-годишния И.Х., като констатирали, че същият шофира след употреба на наркотични вещества / канабис/. И.Х. е задържан за срок от 24 часа. С автомобила се придвижвали и : 18-годишния А.А., 20 годишния Х.Х. и 22-годишния Х.Х., като в купето на «Ауди»-то е открита хартиена свивка, съдържаща зелена растителна маса / марихуана/, собственост на 22-годишния Х.Х. По случаите са образувани бързи полицейска производства.

На 12.06. около 11.15 ч. на бургаската улица «Мария Луиза», служители от Първо Районно управление – Бургас спрели за проверка л.а. «Фолксваген Пасат», с бургаска регистрация, управляван от 35-годишния М.Т., като констатирали, че същият шофира след употреба на наркотични вещества / амфетамин/. М.Т. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 12.06. около 11.50 ч. на созополската улица «Републиканска», служители от Районно управление – Созопол спрели за проверка л.а. «Опел Корса», с русенска регистрация, управляван от 22-годишния М.Д. от Русе, като констатирали, че същият шофира след употреба на наркотични вещества / канабис/. М.Д. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 12.06. около 14.30 ч. на паркинга зад БСУ в к-с «Братя Миладинови», служители от Второ Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Нисан Примера», с бургаска регистрация, управляван от 25-годишния Д.Н. от с. Извор, като констатирали, че същият шофира след употреба на наркотични вещества / канабис/. Д.Н. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 12.06. около 15.20 ч. в района до «Екшън Аквапарк» в Слънчев бряг, служители от бургаската жандармерия спрели за полицейска проверка л.а. «Форд Фиеста», със софийска регистрация, управляван от 36-годишния П.Б., като намерили и иззели две пликчета със суха зелена тревна маса / канабис/, саморъчно свита цигара с канабис и пликче с бяло прахообразно вещество /кокаин/. Констатирано е, че П.Б. шофирал след употреба на наркотични вещества. Задържан е със заповед за задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 12.06. около 21.20 ч. в района до бл. 161 в ж.к. «Меден Рудник», служители от Четвърто Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Гранд Чероки», с ямболска регистрация, управляван от 19-годишния П.Б. от Бургас, като констатирали, че същият шофира след употреба на наркотични вещества / канабис/. П.Б. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 12.06. около 21.30 ч. на паркинга на Mall «Галерия» в ж.к. «Славейков», служители от Второ Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Опел Астра», с бургаска регистрация, управляван от 29-годишния Т.К. от Бургас, като констатирали, че същият шофира след употреба на наркотични вещества / метамфетамин, амфетамин и канабис/. Т.К. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 13.06. в Районно управление – Несебър е образувано бързо полицейско производство срещу 27-годишния А.Ф. от Бургас за това, че във вилната зона на Свети Влас шофирал лек автомобил «Пежо Партнер», с бургаска регистрация, след употреба на наркотични вещества / канабис/.