close
България

Хванаха пияни и дрогирани водачи на пътя в Сливенско

kat

Полицейски служители на РУ-Сливен са хванали 35-годишна жена да управлява лек автомобил „Форд“ след употреба на наркотични вещества. Тя е спряна на 17 август, около 12,40 часа, на булевард „Бр.Миладинови“ в град Сливен. В хода на проверката полицейските служители установяват, че управляваният от жената лек автомобил е с прекратена регистрация, а поставените регистрационни табели са издадени за друго МПС. При проверката за употреба на наркотици 35-годишната И.Л. от град Сливен е дала положителна проба за амфетамин и метамфетамин. И.Л. е задържана за 24 часа в РУ-Сливен. По случая е започнато бързо производство.

Двама водачи, употребили алкохол, са установени при полицейска проверка по безопасност на движението в град Сливен.

На 18 август, около 02,20 часа, на булевард „П.Хитов“ е извършена проверка на 27-годишния Г.М., водач на лек автомобил „Фолксваген Голф“, без регистрационни табели. Г.М. управлява след употреба на алкохол 1,81 промила. Образувано е бързо производство.

30-годишният Х.Р. е хванат да управлява лек автомобил „Ланчия“ с концентрация на алкохол 1,44 промила, установено с техническо средство. По случая е образувано бързо производство.

Водач с алкохол над 1,2 промила е установен от полицейски служители на РУ-Твърдица. На 19 август, около 23,20 часа, е извършена проверка на 31-годишния Й.Й. от град Твърдица, водач на лек автомобил „Форд“. С техническо средство е установено, че Й.Й. управлява с концентрация на алкохол 1,44 промила. Образувано е бързо производство.