close
България

Хванаха пияни и дрогирани зад волана в Бургаско

kat

На 25.11.т.г. около 09.40 ч. в района на ул. «Тракиец» в к-с «Меден Рудник», служители от Четвърто Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Роувър 400», с бургаска регистрация, управляван от 23- годишния Р.С. от Бургас, който не представил шофьорска книжка и контролен талон / след извършена справка е установено, че Р.С. е неправоспособен водач и управлява автомобила след връчено постановление за отнемане на шофьорската книжка за едногодишен срок/. Р.С. е изпробван за употреба на алкохол, като дрегера дал отрицателен резултат. Бургазлията обаче категорично отказал да му бъде извършена проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества. Извършен му е личен обиск, като са намерени и иззети три пакетчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество / метамфетамин/. Р.С. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 25.11.т.г. около 09.40 ч. в района на 5-ти километър, служители от Пето Районно управление – Бургас спрели за проверка л.а. «Пежо 206», с бургаска регистрация, управляван от 28- годишния Х.Ж. от Бургас, като констатирали, че същия шофира след употреба на наркотични вещества / метамфетамин и канабис/. Х.Ж. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 25.11.т.г. около 11.20 ч. в района на бл. 4 в к-с «Зорница», служители от Пето Районно управление – Бургас спрели за проверка л.а. «Фолксваген Кади», с бургаска регистрация, управляван от 22- годишния В.Б. от Бургас, като констатирали, че същия шофира след употреба на наркотични вещества / амфетамин/. В.Б. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 25.11.т.г. около 21.40 ч. в с. Равнец, служители от Районно управление – Камено подали сигнал за спиране със стоп-палка на лекотоварен автомобил «Форд Транзит», с бургаска регистрация, чийто водач не спрял, а подминал, увеличавайки скоростта си. След кратко преследване автомобила е спрян, като е установена самоличността на водача му – това е : А.Т., 20- годишен. Същият е тестван за употреба на алкохол, като дрегера отчел 1,64 промила. А.Т. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 26.11.т.г. около 23.15 ч. в Карнобат за проверка е спрян лек автомобил «Фолксваген Голф», с бургаска регистрация, управляван от  неправоспособната водачка – В.А., 48- годишна от Айтос. Жената е тествана с дрегер за употреба на алкохол, като апарата отчел – 2,05 промила. В.А. е задържана за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.