close
България

Хванаха четирима, обявени за национално издирване

policia

 

На 25 януари в Първо Районно управление – Бургас, е получена оперативна информация относно пребиваването на лица, обявени за общодържавно издирване, укриващи се в ж.к. „Меден рудник“.

Около 21.00 ч. на същата дата, в резултат на съвместните действия на служители от Първо Районно управление – Бургас и служители от „Специализираните полицейски сили“ към ОДМВР – Бургас, в апартамент, намиращ се в блок 127 в ж.к. „Меден рудник“ са задържани криминално проявените: Х.К., 29-годишен, П.Ж., 34-годишен / обявен за издирване на 09.01.т.г./, В.Г., 28-годишен и И.В., 18-годишна / обявена за издирване на 30.11.16 г./.

В П.Ж. са намерени и иззети пет глави от зелена тревна маса /марихуана/ и пликче с кристалообразно вещество /амфетамин с тегло около 1 гр./.

В жилището са намерени и иззети различни течни вещества – прекурсори и съдове за приготвяне на наркотични вещества. Х.К., П.Ж., В.Г. и И.В. са задържани за срок до 24 часа.

Материалите са докладвани на Бургаска окръжна прокуратура. П.Ж. е привлечен в качеството на „обвиняем“, като е задържан за срок до 72 часа.

Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.