close
LifeStyle

Хитът „Деспасито“ постави нов рекорд по гледаемост

despasito

Хитовата песен „Деспасито“ на пуерториканската регетон звезда Луис Фонси, записана в сътрудничество с Деди Янки, постави нов рекорд по гледаемост, съобщават „Форбс“ и ЮПИ, цитирани от БТА.

Бавно, но сигурно, хитът продължава да „пише“ история. На 24-ти февруари клипът към „Деспасито“ е преминал границата от 6 милиарда гледания в популярната платформа за видеосподеляне. През следващите няколко дни клипът е гледан още 4,3 милиона пъти.

Малко над две години бяха необходими на хитовия сингъл, за да отбележи знаковото постижение. Оригиналното видео към „Деспасито“ беше качено в Ютюб през януари 2017 г. Впоследствие клипът стана първият в историята на платформата, отбелязал 3 милиарда, 4 милиарда и 5 милиарда гледания.

„Деспасито“ намери място и в Книгата на рекордите на Гинес през 2018 г., когато Луис Фонси беше почетен със седем титли за хитовата си песен.

С новото си постижение хитът „Деспасито“ изглежда недостижим сред клиповете с милиарди гледания в Ютюб. Най-близките му конкуренти са „Shape of You“ на Ед Шийран с 4,09 милиарда гледания и „See You Again“ на Уиз Калифа в сътрудничество с Чарли Пут с 4,02 милиарда гледания.

В пика си хитът „Деспасито“ отбелязваше до 25,7 милиона гледания на ден.