close
България

Хора с увреждания от Бургас към съгражданите си: „Желаем ви много любов!“

burgas

„Желаем ви много любов!“. Това послание отправиха участниците в концерта в Младежки културен център по повод 3 декември – Международния ден на хората с увреждания. Той се организира за десета поредна година и в него в ролята на актьори влязоха представители на Дружеството за диабетици и инвалиди „Зора-2000“, Дневен център за възрастни хора с увреждания, Районната организация на глухите, Защитено жилище за лица с психически разстройства, Център за социална рехабилитация и интеграция на хора със зрителни увреждания, Сдружение „Социален център Бургас“, Защитено жилище за хора с умствена изостаналост, Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, Защитено жилище за лица с психични разстройства, Сдружение „Лъч надежда“, Защитено жилище за хора с умствена изостаналост и др.

Участниците представиха коледни песни, театрални етюди, стихове и танци под аплодисментите на публиката.

„Желая ви да бъдете все така позитивни и да развивате таланта си. Поздравявам ви с празника и ви желая да съхраните вдъхновението си и обичта си към околните. Нека предстоящите празници бъдат щастливи за вас“, поздрави участниците кметът на Община Бургас Димитър Николов. Той благодари на социалните работници за грижата им и допълни, че хората с увреждания се нуждаят от нашето уважение. Участниците в концерта бяха поздравени и от заместник-кмета д-р Лорис Мануелян, както и от Мая Казанджиева – директор „Здравеопазване и социални дейности“ в Община Бургас.

1992 г. е годината в която Генералната асамблея на ООН обявява 3-ти декември за Международен ден на хората с увреждания. Посланията на този ден са различни, защото и политиките по отношение на хората с увреждания имат много лица. Важен е самият човек с неговата индивидуалност и лично достойнство.