close
България

Хранят пандизчиите здравословно за 70 000 лв.

zatvor

Държавното предприятие „Фонд Затворно дело” ще осигури здравословен хранителен режим, който да мотивира лишените от свобода да се отдадат на фитнес и спортни упражнения. Това става ясно от обявената обществена поръчка на стойност 70 000 лв. за доставка на хранителни добавки за лавките и бюфетите в местата за лишаване от свобода, съобщава БГНЕС.

От държавното предприятие обаче са допуснали грешка, защото макар поръчката да е стартирана преди два дни, а срокът за подаване на документи да изтича след седмица, на интернет-страницата тя вече се води “възложена”.

Участниците в процедурата трябва да предложат оферти за хранителни добавки, които да съдържат: различни видове аминокиселини, различни видове протеини, хранителни добавки, активизиращи мастния метаболизъм и намаляващи теглото, както и подобряващи функцията на жизненоважни органи и способстващи за възстановяване на апетита и теглото, способстващи натрупването на мускулна маса и повишаване на силата, витамини и микроелементи, протеинови барове и напитки.

Хранителните добавки трябва да се доставят в затворническите общежития в София – Казичене и Кремиковци, както и в Белене, Бургас, Варна, Враца, Ловеч, Троян, Плевен, Пловдив, Сливен, Смолян, Стара Загора. /БЛИЦ