close
Спорт

Хубчев с радикални мерки – отказва се от чужденците

petyr-hubchev

Селекционерът на националния отбор Петър Хубчев е взел решение да се откаже от натурализираните чужденци, съобщава „Тема Спорт“, цитира sportal.bg. Специалистът вече направи първия ход, като не взе Марселиньо за световната квалификация с Беларус (1:0) тази неделя. Бразилецът бе в групата за Франция (1:4) и Швеция (0:3), но тя бе определена от предшественика му Ивайло Петев.

Атакуващият халф на Лудогорец стана част от трикольорите при Петев, като дебютът му бе срещу Португалия (1:0), когато донесе и победата с единствения гол в мача. Преди това при Любослав Пенев част от тима ни беше друг бразилец – Маркиньос.

Бившият вече селекционер планираше да включи за в бъдеще още няколко чужденци. Сред опциите му бяха централният защитник Александър Барт, който има български паспорт. Той обаче така и не стигна до националната фланелка заради документни проблеми.

Такива имаше и с друг иностранец – украинския нападател Борис Ташчъ, който се оказа с наши корени. При него се очакваше документ от местната федерация, че тя е съгласна да играе за България. Сега обаче Петър Хубчев в стопирал процеса и едва ли играчът на Щутгарт някога ще облече екипа на „трикольорите“.