close
България

Цачева: ПГ на ГЕРБ е зад мен, няма да подавам оставка

cecka-cacheva

Стана въпрос, групата стои зад мен. Няма да подавам оставка. Това заяви председателят на парламента Цецка Цачева пред журналисти, запитана за оставката й като председател на НС, предаде репортер на БГНЕС.

„Днес извънредното заседание е с гласуван дневен ред, в който няма как да настъпят промени. Утре заседанието ще започне с 14.00 часа с единствена точка-гласуване оставката на премиера Борисов и неговият кабинет. Предвижданията ми са, че в четвъртък започваме с бюджетите на НЗОК и на НОИ, както и законът за държавния бюджет. В петък продължаваме с дебатите, вероятно няма да ни стигне времето и по трите бюджетни закона”, каза Цачева.

„Това ще предложа днес в рамките на процедурните правила на правилника, но е съгласувано с всички ПГ още вчера в 16.00 часа. Вчера се уточнихме в председателски съвет, че комисиите трябва да проведат заседанията си. До момента съм информирана за комисиите, които вече са провели заседанията си и за резултатите от гласуването. В повечето комисии на първо гласуване бюджетът е подкрепен, с изключение не Правна комисия. Утре до обяд заседават още три комисии”, информира още Цачева. /БГНЕС