close
LifeStyle

Цветана Манева в откровен разговор с публиката на „Порт Прим арт фест“

6623199

„Поздравления за Бургас, много красив бутиков град, който буквално  разцъфтява последните години, а един град се поддържа с енергия, усет за естетика и вкус, с отношение към хората. Нямате избор – фестивалът ви ще е устойчив. На добър час!“.Това заяви голямата българска актриса Цветана Манева на откриването на пилотното издание на най-младия арт фестивал „Порт прим арт фест“.

Харизматичната актриса е патрон на фестивала, а негов творчески директор е художникът Стефан Божков. Организатори са Община Бургас и Гранд хотел и Спа „Приморец“.

Първото събития в афиша на „Порт прим арт фест“ бе прожекцията на филма „Парчета живот“ на журналиста Георги Тошев, посветен на Цветана Манева. Филмът е своеобразна изповед на актрисата за философията й на живот, за творческите търсения, за корените й.

„Невероятно е усещането да си част от раждането на един нов фестивал на изкуствата. Есента е сантиментален сезон, който по естествен начин  ни предизвиква  да се обърнем към изкуството.“Порт прим арт фест“ със сигурност ще е изключително събитие за града, което ще предизвика огромен интерес и ще придаде нов ярък нюанс на бургаската фестивална сцена“. Това заяви кметът на Бургас Димитър Николов на откриването на фестивала.

Приветствие от името на Гранд хотел и Спа „Приморец“ отправи Петя Караманска, маркетинг мениджър на хотела.

Второто събитие в първата фестивална вечер бе събитието „Кино и вино“ с Веселин Савов. Присъстващите имаха възможност да опитат различни видове вида от цял свят и да чуят колоритни истории от „кухнята“ на голямото кино.

В афишът на фестивала тази вечер са включени две събития-  в 17:00 часа изложба в Магазия 1 на „Бърд арт студио“ озаглавена „Гладиаторски шлемове“, с участието на Васко Ернст Бърдаров и Лилия Колева – Бърдарова, а в културен център „Морско казино“ от 18:30 часа  ще бъде представен филма на Георги Тошев – „Кристо в Япония“ .