close
България

Цирк „Балкански“ представя „Европа под брезентовото небе“ в Сливен

cirk-balkanski

Дирекцията на българският академичен цирк „Балкански”  и световно известната циркова династия Балкански  представя в Сливен от 6 юли /четвъртък/ до 9  юли /неделя/ своята нова суперпродукция „Европа под брезентовото небе“  в чест на 120 години от създаването на българското цирково изкуство.

Участват артисти от 8 държави – Италия, Франция, Германия, Русия, Украйна и България.

Екстремният номер „Глобусът на смъртта“ се изпълнява от шест мотоциклетиста от далечна Колумбия – Хел Райдърс.

В шоуто със свой дебютен номер участва и удостоената с Почетния знак на Министерството на културата „Златен век” 2016 и носителка на „Икар” за цирково изкуство 2017 – еквилибристката Кристина Костова.

За веселото настроение на деца от всички възрасти  се грижи най-добрият клоунски дует на Португалия – Мариани.

Дресурите в програмата са на сибириски норки и котки.

Майсторска езда на пони представя шестгодишната Мари Балканска, която тази година прави своя дебют като млада надежда на българското цирково изкуство.

Носителите на „Сребърен клоун“ от Световния цирков фестивал в Монте Карло, на „Икар“ за цирково изкуство на Съюза на артистите в България и на „Златен век“ –  Звезда,  на Министерството на културата Велизара и Николай Балкански,  ще изпълняват легендарния атракцион „Колелото на смъртта“ през 2017 г. за последен игрален сезон!

Академичен цирк „Балкански“ е построен до хипермаркет „Kaufland“ в Сливен и ще изнася своите спектакли до събота – от 17:00 ч. и 20:00 ч., а в неделя – от 11:00 ч. и 16:30 ч.

Билети на касата на цирка.

Телефон за информация: 0878 57 06 02