close
България

Честит празник, бургазлии!

kmet-burgas

Скъпи бургазлии,

Изключително ми е приятно да Ви поздравя с празника на Бургас – Никулден!

Обръщам се към Вас в този специален ден с пожелание за здраве и благоденствие.

За нас, бургазлии, това е много личен празник. От дълбока древност хората тук са имали силна връзка с морето. Тази симбиоза се е предавала от поколение на поколение и ни е изградила като хора с широк и свободолюбив дух.

Нашата обща мисия е да запазим тази приемственост, за да може Бургас да се развива като модерен град като в същото време запази своя артистичен облик и дух.

Изпращаме една година, в която всички заедно се постарахме да поддържаме набраната скорост и да вървим напред.  И това се дължи на упоритите, работливи и креативни хора, които в ежедневието си доказват, че само с действие може да се върви напред. Сигурен съм, че всеки един бургазлия се бори  както за по- доброто бъдеще на семейството си, така и за доброто на града си.

Вярвам силно в новата смяна, в талантливите бургаски деца. През 2016 г. те прославиха не веднъж града и родината си на престижни международни форуми в областта на науката и спорта. Имаме много поводи да се гордеем с тях!
Много поводи за гордост ни дадоха и бургаските творци. Те поддържат артистичния дух на Бургас и заслужават да бъдат уважавани.

Повод за гордост е и всеки един човек в Бургас, независимо от професията си, който през годината вложи отговорност и душа в работата си.

Никулден се почита от всички българи. За нас обаче той е по-специален, защото градът ни и морето винаги са били едно цяло. Затова ние приемаме Никулден като чисто бургаски празник. Нека спазим старите традиции, наследени от нашите близки. Да се съберем около празничната трапеза и да отворим широко вратите на домовете си за близки и приятели.

6 декември е празничен ден за рибарите. Желая им мрежите винаги да са пълни с риба, а техният покровител свети Николай Чудотворец да ги пази от бури и беди в морето. Отправям най-добри пожелания за успех в работата към моряците и банкерите, които също празнуват на този ден.

Използвам повода да честитя празника на всички, които носят името на свети Николай. Нека той ги закриля и им дава здраве и късмет.

Нека благодатта на свети Николай Чудотворец влезе във всеки дом и да ни донесе здраве, благоденствие и късмет, за да посрещаме предизвикателствата с оптимизъм и вяра.

Честит празник, бургазлии!