close
България

Четвъртокласници от сливенските училища станаха полицаи за един ден

3

Днес  вратите на Областната дирекция на МВР и на Районното управление бяха широко отворени  за четвъртокласниците от всички учебни заведения в град Сливен.

Инспектори от „Детска педагогическа стая” посрещнаха децата, показа им сградата, различните служби, обясниха им в какво се състои работата на цивилните и униформени полицаи. В хода на обиколката  децата придобиха знания за полицейската професия, за различните видове полицаи и техните отговорности.

За да засилят интереса на децата към тази трудна и отговорна професия, служители от Специализираното тактическото звено за бързи действия позволиха на малчуганите да се докоснат до част от полицейското оборудване. Бяха раздадени защитни шлемове, палки, щитове и белезници, които вдигнаха градуса на емоциите и провокираха задаването на множество въпроси от страна на децата. Интересният диалог  помогна за утвърждаване ценностното отношение на децата към закона и законосъобразното поведение. Учениците разбраха, че освен правата, които има всеки човек, той трябва да бъде отговорен за поведението си към своите близки, приятели и обществото като цяло.