close
България

Четирима ранени при катастрофа на АМ „Тракия“

magistrala-trakiq-pyt

Четирима души са пострадали при катастрофа в района на 105 км на АМ „Тракия“, съобщи „Фокус“. В автомобила е имало общо 5 души. Шофьорът на лекия автомобил е загубил управлението или е засечен от друг автомобил. Колата се е качила върху разделителната мантинела между двете платна, обясниха от ОДМВР – Пазарджик.

Пострадалите ще бъдат транспортирани в болницата в Пазарджик. Те са с различни наранявания, но няма опасност за живота им.

Две верижни катастрофи са станали малко след първата катастрофа. Единият инцидент е в платното в посока София, а другият в платното за Пловдив.

„След първата катастрофа водач на турски ТИР е намалил скоростта, за да избегне удар, но в задната част на камиона са се ударили последователно три турски леки автомобила. От другата страна имаме три или четири автомобила, които са намалили скоростта или са спрели, за да видят какво се случва и са се ударили“, коментира говорителят на ОДМВР- Пазарджик Мирослав Стоянов.

За момента не се налага спиране на движението, но през участъка трябва да се преминава с повишено внимание, припомнят от полицията.