close
България

Четири години затвор за извършител на грабежи

syd

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Ямбол бе наложено ефективно наказание от 4 години „лишаване от свобода“ спрямо Кольо А. Той е подсъдим за това, че отнел чужди движими вещи (на обща стойност 1710 лева) от владението на две жени, след като употребил за това сила. Деянията са осъществени на 28.07.2019 г. в град Ямбол. Престъплението е квалифицирано по чл.199, ал.1, т.4, вр. чл.198, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б.„а“ и б.„б“, вр. чл.26, ал.1 от НК, тъй като е извършено в условията на продължавано такова и при условията на опасен рецидив.

По време на разследването е установено, че първото деяния е осъществено около 12.00 ч., а второто около 21.40 ч. на горепосочената дата. И при двата случая са пострадали жени от град Ямбол. Подсъдимият е използвал сила, за да отнеме от владението им дамските чанти и всички вещи, намиращи се в тях. За целта е дърпал чантите от ръцете на жените.

Наказанието, което е постановено по реда на съкратеното производство, трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Присъдата на Окръжен съд – Ямбол може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Бургас.