close
България

Чешка туристка и 11-годишно дете са се удавили снощи в Слънчев бряг

udavnik

На 12.07.т.г. около 20.13 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение за инцидент в морето между 6 и 7 спасителен пост в Слънчев бряг срещу бистро «Кораба», при който се давела жена.

Изпратените на място полицейски служители установили, че 38- годишния българин И.М. от Габрово предприел първоначални действия за спасяване, но въпреки намесата му, извадената от водата жена – починала. Констатирано е, че удавилата се е 61- годишната чешка туристка О.Б., отседнала в хотелски комплекс в Слънчев бряг.

И.М. заявил, че влизайки във водата за да спасява жената, забелязал и дете, което потънало и повече не успяло да излезе на повърхността. Незабавно са предприети издирвателни мероприятия от служители на «Морска администрация» и «Пожарна безопасност и защита на населението», но тялото на детето не е открито. Установено е, че изчезналото момиченце е 11- годишно от виетнамски произход, постоянно пребиваващо в Чехия, отседнало заедно с О.Б. и 13- годишната си сестричка в Слънчев бряг.

По първоначални данни двете деца заедно с 61- годишната О.Б. влезли в морето, но 11- годишното момиченце започнало да се дави. Жената се опитала да помогне и викайки за помощ привлякла вниманието на българина И.М. Той се отзовал, но успял да извади от водата единствено чешката туристка.

Към момента издирвателните мероприятия за откриване тялото на 11- годишното момиченце продължават.

По случая е образувано досъдебно производство.