close
България

„Шарена новозагорска трапеза“

trapeza

Уважаеми съграждани, за пореден път традиции и съвремие в кулинарното изкуство ще си дадат среща на организираната от Община Нова Загора „Шарена новозагорска трапеза“.

Проявата е своеобразно продължение на познатата и обичана кулинарна фиеста „Шарен Великден“, като целта й е да извади на показ позабравената връзка на днешния забързан българин с неговите корени чрез изкуството да пееш, танцуваш и да приготвяш ястия по бабини рецепти.

Заповядайте заедно да преоткрием традициите от „раклите на баба“ и да се потопим в уникалната и неповторима атмосфера от аромати и вкусове. Ще останете изненадани от оригиналните и невероятни рецепти, приготвени с щипка любов и вдъхновение от майсторските ръце на новозагорките, пред чиито блюда никой не остава равнодушен. Ще откриете многобройни кулинарни „съкровища”, които ще споделите безплатно със своите семейства, близки и приятели, а за любителите на хубавата музика, ще звучат български народни ритми, в изпълнение на сладкогласните възпитаници на ОШИ „Илия Аврамов“ и игривите хоротропци от ДЮФА „Загорчета“ и ТШ „All steps”.

Очакваме Ви на 5 май от 10:30 ч. на площад „Свобода“, в навечерието на един от най-хубавите пролетни празници Гергьовден, за да се потопим заедно в тайнството на кулинарията и нашенската музика.

 

Община Нова Загора